43 komentářů

    • ThomasRichter on

      Nevim nevim. Podle dostupnych informaci co jsem jsem přečetl o tomhle plemeni (nebylo jich zrovna moc :-D ) si myslím že by to asi nebylo moc platné neboď když údajně se tento pes zakousné tak nepustí neboť má dostat „křeč“ a proto stisk nepustí. Ale osobní zkušenost nemám. Tak že nvm co je na tom pravdy :-?

    • Já měl dobrmana a jelikož jsem byl nejmladší člen rodiny(pro něj smečky), tak jednou za rok to na mě zkusil. Určitě nešel na plno(jako v tomhle videu), ale i tak se mu jednou podařilo mi prokousnout kůži. Nejlepší bylo mu nastavit ruku, povalit na zem, znehybnit a zmáčknout krk. Ruku, kterou mi držel v hubě, mu tlačit vší silou do tlamy, aby nemohl zkousnout a zároveň povolil stisk. Si to zkuste na sobě, zakousněte se do něčeho a když to budete tahat směrem od pusy, líp se vám to drží a stisk zesílí, jenže když si to budete rvát hlouběji do pusy, je to dost nepříjemné na čelisti a reflex je svině, stisk povolí.
      Pro rejpaly, ten dobrman nebyl špatně vychovanej, měl nejrůznější zkoušky a byl snad každej druhej den na cvičáku. Měl prostě jen blbou povahu a já se k němu taky občas nechoval nejlíp. Teď už mám vlastního pejska, preferuji pozitivní výchovu a pes jede jak hodinky :-)

      • Taky jeden z mnoha způsobů … ale přece jen nepatří k těm nejrychlejším. Když ti pes trhá bůh ví co tak nemáš moc času přemejšlet jak se převalit atd … Neříkám že to nejde ale je to přeci jen delší než ho chytit za kulky a zmáčknout. Uvidíte jak vás ještě rád pustí =)

    • Téměř souhlasím. Bojové plemeno jen těm, kteří by doložili, že už mají zkušenosti s výcvikem psů, psychologické testy, testy první pomoci a splňují další podmínky pro chov. Přezkoušení po dvou letech je asi moc, ale nějakou formu průběžné kontroly bych zavedl. Při nesplnění podmínek bych neutrácel, protože většina psů se dá ještě přeučit, jen bych ho prostě majiteli vzal a dal mu třeba zákaz dalšího chovu. Otázka je, kam se psem? Jediné, čeho bych se bál, že zavedením takovýchto podmínek, by měl pak každej neoznačenýho psa na černo.

  1. Mefistofeles on

    Tak sem si přečetl komentáře a jek tam pro zajímavost. Bojové plemeno neexistuje, neni to v žádný encyklopedii či rejstříku. Je to jen povídačka mezi lidmi a těmto psům je křivděno. Tyto tzv bojové plemena jsou oddaný a intelignetní psy s odlišnou povahou pro kterou jsou používány třeba u policie kde jejich povahu dokážou využít. Každý větší plemeno, i klidné plemeno může být v rukou špatného člověka zbraň a každému psovi může rupnout v bedně či se vylekat a pak následně zaůtočit. Jestliže psychologický testy pro lidi se psem tzv. bojovým plemenem, tak ale i pro ostatní s větším psem. Ve zprávách často slyším zloděj zastřelil důchodce, ale čim ho zastřelil neřeknou, chlap zajel ženskou, ale čím ji zajel? Bojove plemeno pokousalo dítě, ale řeknou jméno komu ten pes patří? To už ne. Pes je ve špatných rukou taky zbraň a jen člověk je za to zodpovědnej.

  2. stromokocur on

    V Anglicku do zoznamu zaradili 30 plemien psov.

    Do zoznamu „bojových plemien“ boli zaraďené:
    americký stafordširský teriér, argentínska doga, brazílska fila, bulteriér, doberman, rhodézský ridbegack, rotvajler, stafordširský bulteriér, španielsky mastin, anglický mastif, japonská tosa inu a neuznané plemeno „pitbulteriér“

    Ty kokot neni to bojove plemeno?

  3. stromokocur on

    hlavne treba tad pozor na vztahy s inymi psamy. totiz tie psi boli slachtene na vec ktora pre psa nieje prirodzena, teda likvidacia vlastneho druhu. A toto ziaden vycvik tak celkom neodstrani. Nikdy nemozeme odhadnut, kedy sa napriek dobremu vycviku a vychove a socializacii toto v nom prebudi, pretoze je to uz vstiepeny instinkt. Tak isto ako lov pre lovecke plemena. Da sa znacne utlmit, ale nikdy nie vymazat z hlavy.

    Tiež može tomu psovy prepnut a napadnut taktiež človeka.

    • To co tady ctu :-O Prevazne, co komentar, to perla… jsem naprosto v soku z toho, ze nekdo kdo videl jakeho- koli bulla na fotu a na videu, muze psat komentar k necemu takovemu. Za 1 : zadny bull nebyl vychovan k zabijeni… Je to pes jako kazdy jiny, jen trosku odolnejsi. Za 2 : Pojem bojove plemeno, nikdy neexistovalo a neexistuje, je to vyrok medii a novinaru a hlavne lidi, kteri se techto psu boji. Za 3 : Pitbullum se rika Nany DOG, drive se pouzivali a casto se pouzivaji k hlidani deti, a pomahani detem, napr. kdyz se deti ucili chodit, tak se chytli celisti bulla a ten je vyzdvihoval. A za 4 : vy buzici jedni zaslepeny, podivejte se na to video, chlap za plotem, bull na retezu a nikdo nevime, co tomu predchazelo. Jediny, kdo za to muze je majitel a nebo jeste vetsi hloupost lidi neznalku, kteri si neuvedomuji, co takovy pes dokaze… Ano tento pes je nebezpecny, ale jen v rukou debila a cloveka, ktery si neco dokazuje. Ja jsem zena, vazim 40 kg i s postylkou a mam Bullteriera, ktereho zvladnu a nevim o tom, ze proto, ze jsem si koupila tohoto psa, tak jsem kokot a debil… Vsichni, co jste tu psali ohavne komentare byste se meli stydet, opravdu…. :X-P:

        • Ten muj prispevek nebyl urcen k vasemu komentari. Omlouvam se. Pitt bull byl vyslechten pro boj a zapasy, ale je to pes oddany cele sve rodine a nikdy nebyl vyslechten proto aby bezduvodne utocil na jina zvirata nebo dokonce lidi. Neverim, ze bezduvodne jen tak nekoho napadne, je to pes oddany svemu panu. Ja mam bulika a stve me neustale napadani lidi a bezohlednych pejskaru, kteri si neuvedomuji, ze kdyz sveho psa jen tak nechavaji pobihat a ktery pak napadne meho psa, ktery se chce branit a nedej pan buh psa rozpuli, tak to se potom tezko vysvetluje – policii, mediim a novinarum, ze vlastne chyba se stala nekde jinde. Od te doby co psa mam neresim nic jineho, kdy upozornuji pejskare at si vemou sve pejsky na voditka, jelikoz muj pes je neustale napadan. Zatim se nic nestalo, je slesne vychovan a bez znamek agrese. Jinak vam preji hromadu krasnych spolecnych zazitku s psikem. Ja uz bych nemenila. Priste to u me opet vyhraje BOJOVE PLEMENO :-D

  4. toto jsou psi na hovno… umí být jen agresivní… nerozumím tomu, že píšete že je to vina člověka… omyl , podle mě to jsou jen a jen geny. Neumím si představit, že tenhle chlápek tluče psa přes mříže a pak si k němu jde sednout… kecy! Nikdo mi to nevymluví, uklikejte se na palec dolů, ale tohle plemeno a jemu dost podobných jsou lidem extrémně nebezčené. Kolik je případů jak pes vyrůstá v rodině, mazlíček, miláček a pak zaútočí na dítě, tedy člena rodiny… hovno… pes žije s lidmi v určité hiearchii a snaží se díky genům dostat na nejvyšší místo…

Leave A Reply