13 komentářů

        • hmm a co je tak spatnyho na zabiti zivocicha, kterym si pak deset lidi naplni brich – ze bychom se „takhle“ chovat nemuseli? dyk to je uplne normalni.

          a do toho, jestli si u toho nekdo uzije srandy, nebo to dokonce dela predevsim pro zabavu, nebo se u toho blbe chechta, nebo trefi tri najednou – do toho snad nikomu nic neni.

          zkratka a dobre, ekohysterie zatemnuje lidem mozek.

        • Comtessa on

          Ale no tak Lojzo – nepřekrucuj. Tu část věty „takhle chovat nemuseli“ jsi vytrhl z kontextu. Nepatřilo to k potřebě sytit žaludky, ale k manýrům pro zábavu. Já myslela, že s tou tvojí slovní zásobou a vystupováním à la neomylný intelektuál bojující za práva lidí, to nepochybně pochopíš.. :poop:

        • bejby, timhle prispevkem jsi v mych ocich trochu klesla. dosavadni rozumnou debatu opoustis ve prospech osobnich vypadu. ne ze by jich tady bylo malo (a jinyho kalibru), v nezbytnych pripadech i z moji strany, ale my dva jsme se dosud bavili celkem na urovni, mel jsem dojem. ale co uz.

          nic jsem nevytrhl z kontextu. kontextem je video vyse a prispevky pod nim. pokud se rozcilujes nad tim, ze nejaky „idioti“ pro zabavu strelej tri krocany jednou ranou, je souvislost nabiledni – svet a zivot na nem je zarizenej holt tak, ze se vsechno mezi sebou pozira. smrt je soucasti zivota. vzpouzet se tomu je nesmysl. v cem je pak problem, pokud nekdo streli tri ptaky jednou ranou a zasmeje se tomu? pokud nekdo spoji obstarani potravy se zabavou? nebo dokonce pokud se na prvnim miste bavi, a az pak to zblajzne? vysledek je furt stejnej: jeden organismus se nazere z jinyho organismu.

          nelibi se mi zbytecny tyrani zvirat nebo jejich bezhlavy vybijeni, ale o to tady vubec nejde.

          btw dokonce ani moc netrpeli ptacci, rozhodne ne tolik, jako lachtani, se kterejma hrajou kosatky volejbal.

          PS: za svoji slovni zasobu se omlouvam, neuvedomil jsem si, ze je tak kosata. zkusim se pro priste omezit na nejnutnejsi vyrazivo, pokud mozno jednoslabicna slova. kdybys necemu presto nerozumela, klidne se ptej.

        • Comtessa on

          Ale no tak .. jakých osobních výpadů. Docela mi to tak přišlo, že termínama implicitní,ekohysterie apod. naopak útočíš na můj intelekt, který tomu tvému podle tebe nestačí. Nechci tím teď zamířit do přestřelky kdo je chytřejší či zná víc termínů – na to bysme si zrovna mohli zřídit soukromý chat : – D

          Moji slovní zásobu neshazuj – naopak obohať tu svoji o význam slova kontext – pro tu část věty, kterou jsi vypíchl, byla a je kontextem věta či odstavec, kde jsem ji já – tedy původní autorka použila.

          Bobečku věř mi, že nejsem vegetarián – maso mám ráda a lov jako takový taky neodsuzuju. Jen mám ráda humánnější přístup (ano humánní přístup pro zvířata – to je co). Pro mě to prostě rozdíl je, jestli ten člověk má k tomu zabitému zvířeti úctu, nebo se nad tím tak baví. Pro to zvíře v tom sice rozdíl není, ale mě to dobře nedělá. Pokud se nad tím někdo baví, tak ať se baví bez nenatáčení, nebo to nedává na net. Pokud to udělá, mám právo k tomu ve veřejné diskuzi vyjádřit svůj názor….. no a přesto pak přijde nějaký Lojza a vyvrací mi ho tak, že bych se ho, mít slabší povahu, snad příště měla i bát napsat

      • Zlato, zivim se jazykama, pohybuju se mezi lidma, ktery jsou na podobny vlne. Mozna proto povazuju napr slovo implicitni za bezne a svym celkovym vyjadrovanim nic nedemonstruju.

        „Docela mi to tak přišlo, že termínama implicitní,ekohysterie apod. naopak útočíš na můj intelekt, který tomu tvému podle tebe nestačí.“

        – timhle mi podsouvas nejaky motivy, ktery jsou ovsem explicitni projekci (:-P) tvych vlastnich pocitu. za ty ale ja bejt odpovednej nemuzu. pokud mas pocit (podle me neopodstatneny), ze tvuj intelekt je ohrozen urcitymi slovy, jeste z toho neplyne, ze autor tech slov je utocnik nebo ze tvuj intelekt posuzuje. on jenom pouzil ta slova. zbytek je v tvy hlave.

        pokud jde o to vyvraceni nazoru atd., podivej se na posloupnost techhle nasich prispevku. v prevazne vetsine pripadu ti kladu otazky, pripadne primocare formuluju svoje nazory. tvoje formulace jsou napr. tyto: „Ale no tak Lojzo, nechceš přece srovnávat… “ nebo „Ale no tak Lojzo – nepřekrucuj.“ To je vyvraceni, pripadne dokonce usmernovani.

        Mimochodem, nevidim na tom nic spatnyho, ono i kdyz bys mi napsala „Ale no tak Lojzo, uz sem nikdy nesmis napsat ani pismenko“, tak je to vlastne stejne jen vyjadreni tveho nazoru – a zadne omezeni z toho pro me neplyne. a tvuj nazor je tvuj nazor.

        Takze jeste jednou – pokud skutecnost, ze nekdo vyjadri svuj nazor, povazujes za utok proti tve osobe, hledej u sebe v hlave, odkud se tam takove presvedceni bere. Ja za neho odpovednost opravdu nemohu nest.

        Nicmene me to trochu mrzi.

        A jinak si dovolim naimprovizovat definici – „kontext“ = situace, v niz dochazi k vysloveni, napsani, precteni atd. urcite promluvy (textu v sirokem slova smyslu). ty mas na mysli „kotext“ = bezprostredni textove okoli dane promluvy, tedy jednoduse slova receny (napsany atd.) bezprostredne pred urcitou promluvou a po ni – textovy kontext.

        ted jdu jeste chvili pracovat… ale jak tu vidim ty nase romany, skoro bych rek, ze ac jsme furt ve sporu, tak si mame porad dost co rict. ten chat by asi nebyl od veci: – )

Leave A Reply