Spadlo letadlo s hokejisty Jaroslavle. Zahynuli i Marek, Rachůnek a Vašíček

15

jako rána z čistého nebe :cry:
ze 42 lidí pád letadla nepřežilo 40 lidí (16:22, 7.9.2011) Bohužel včetně třech opor českého národního týmu :(Moskva – Krátce po startu se na letišti v ruské Jaroslavli zřítilo letadlo, které mířilo do Minsku s hráči a trenéry hokejového klubu Lokomotiv Jaroslavl.

Podle prvních zpráv zahynulo 44 ze 45 lidí na palubě. Na zveřejněném seznamu obětí jsou i tři čeští hokejisté, kteří v týmu Jaroslavle působili. Karel Rachůnek, Jan Marek, Josef Vašíček. Mimo jiné tam byl i slovenský hráč Pavol Demitra.

Přeživším je podle serveru lifenews.ru hokejista Alexandr Galimov. Příčina pádu je zatím neznámá. Stroj JaK-42 se zřítil v 15:50 místního času dva kilometry od letiště a rozlomil se na kusy, které začaly hořet.

Část trupu spadla do řeky, záchranáři zatím nalezli dvanáct těl. Podle některých ruských médií není vyloučeno, že letoun nebyl schopen včas nabrat výšku a narazil do stožáru.

 

Hokejisté Jaroslavli letěli do Minsku na první zápas letošní sezóny Kontinentální hokejové ligy (KHL). Vedení soutěže nyní zvažuje, že slavnostní zahájení ligy, které se mělo večer konat v Moskvě, zruší.

Zdroj: Aktuálně.cz

Karel Rachůnek:

 

Jan Marek:

 

Josef Vašíček:

[nggallery id=351]
Share.

15 komentářů

  1. Daviidesek on

    Nevim, nechci bejt nějak mimo, ale jste blbci, že řešíte letadlo.Sousta lidí tady jezdí ve starý škodovce a dokad jim neselžou brzdy, tak si jí „vychvalujou“.Spíš je to pěkně na hovno, že jsme přišli o tak mladý a talentovaný hráče.Snad si zahrajoiu hokej i tam nahoře :-(

  2. Profixes on

    Pánové! Řešíte tady zbytečné věci a Nám všem může být u prdele kolik berou nebo čím by měli létat! Je to hodně smutné a je to velká tragédie, ale nedá se nic dělat. Přeji všem klukum i lidem v letadle bezproblémovou cestu za světlem , hodně síli Jejich rodinám a kamarádům. Jsme hokejový národ a budeme na Vás vzpomínat, vzdávat Vám hold nejen proto, že jste hokejisté ale proto co jste udělali pro český i slovenský hokej. Děkujeme, nikdy nezapomeneme :heart:

  3. SVEDOMI on

    Takze znova uz me fakt sere ta vlna solidarity a tzv CECHACSTVI co se ted zvedla.. Kazdej je najednou hrdej Cech a kazdej dela piety a atd.. Jo stalo se je to smutny.. ale prijde mi to komicky jak najednou kazdej dela jak je mel rad atd. Meli jste je stejne radi /mimo skalnich fandu/ kdyz davali goly.. Jinak po nich nikdo nesteknete za roku za dva .. nikdo a kdo z vas si vzpomnel na HLINKU? 14.8??? Hm?Zamyslete se!

Leave A Reply