97 komentářů

  1. Jenže on nás nezbavil bolševika. Bylo to celý hnutí různých skupin a všeobecně celého národa. Mnozí za to zaplatili větší cenou, než jen pár lety ve vězení.
    Já V.Havla uznávám jako velice mimořádného a inteligentního člověka. RIP

    Jako politik on a jiný pohořeli. Co nezkurvili komunisti, to dorazila tato elita 90.let a stále to pokračuje.

      • .nic ve zlém, je mi to v podstatě jedno, ale Havel byl disident a odvážný bojovník asi jako já papež…koho chtěla ta komunistická svoloč zlikvidovat tak ho zlikvidovala…kdyby ho chtěli opravdu odstranit z povědomí lidí tak by z kriminálu (a jak to měl náročný je všeobecně známo) nevylez a dneska by ani nikdo nevěděl kdo to byl….a takových „disidentů“ tu bylo víc…..ano, projevit soustrast rodině, prosím…ale nějaké chvalozpěvy… to si fakt lžete sami sobě a žijete naprosto mimo realitu….

  2. Václav Havel zneužíval ideály, kterými se zaštiťoval. Ač celý život žil s maskou bojovníka s totalitou a s komunismem, již v období Charty 77 s (bývalými) komunisty ochotně spolupracoval. Po jeho úspěšném 17. listopadu 1989 Havel v čele Občanského fóra zajistil, aby si komunistická elita udržela moc ve státě. Symbolicky jmenoval federálním premiérem bývalého komunistického ministra Mariána Čalfu.

    Svou maskou plachého, slušného a sympatického „Vaška“ ohlupuje Havel řadu občanů dodnes. Václav Havel je dokonalý symbol falešné a pokřivené morálky naší společnosti. Zradou vlastních ideálů, které hlásal v roce 1989, se na úpadku morálky a národního cítění Václav Havel podepsal ještě více, než celý komunistický režim. Ten, kdo jej uznává a uctívá jako „morální symbol“, tímto zároveň přijímá tuto pokřivenou a neupřímnou morálku za svou. Na tom v jakém stavu je tahle země má Havel 50% podíl. Také jsem ho neměl rád, na co mu je ted na nakradená miliarda?

      • To pan Zet: Já se špatně nemám, hodnotním ho čistě jako špatného politika a člověku,kterýmu národ věřil a které on jako prezident zradil. Znám spoustu lidí, kteří jsou slušný, mravný, nepijí, nekouří, nekradou a co řeknou, to je pravda pravda za kterou se nikdy nemusejí stydět.

        A takový lidé umírají v tichosti a v kruhu nejbližších zatímco s jinými nám propírají média hlavu a vytvářejí svatozář kolem osobností, které nikdy žádnými osobnostmi nebyly a připisují jim zásluhy, které vyznívají v konfrontaci s realitou až absurdně.
        Jediné co mohu říct je to, že tento člověk se velmi zasloužil o to, jak to tady dnes vypadá.
        Kdo z normálních lidí mu za to chce děkovat, tak samozřejmě může. Umřeme nakonec stejně všichni, ti kdo máte soucit zauvažujte nad tím, zda on měl soucit s vámi.

        Čest jeho památce. Pro poučení budoucím generacím.

        PS: z jeho odkazu se budeme jeste dlouho vzpamatovavat.

    • Parazite on

      jo myslíš že on musel krást ? myslíš že se musel přetvařovat , je jasný že musel vyjít vstříc i režimu komunistickému , který má svoje věřitele i v dnešní době , ale to jenom pro to že byl zastáncem demokracie – silou vynhat jiný řežim by byla potupa jeho vlastního myšlení , každej má právo se nějak prosadit v politice , je na lidech koho budou volit – a ano lidi my sme největší kurvy týhle země , cokoliv se tu posere se háže n apolitiku , ale kdyby ostatní nedělaly chyby , které politika musí napravovat nebyl by problém se správou naší země , zamyslete se – kdo sem napíše jakoukoliv píčovinu typu že sem debil atd , tak si dáme osobní schuzky na který ti to vysvetlim

        • Parazite on

          jn ted si hraješ na borce ale diakritika a interpunkce je něco jinýho než slovní zásoba a nedostatečná znalost jazyka českého , a co se týče tvého zdělení jsi nábožensky založen ?? nebo co nám to mělo říct kromě toho že neumíš česky ?? a když tě na to někdo upozorní tak se u něj snažíš hledat taky chyby abys mohl zamachrovat ?? jo a nemusim si 2x číst co napíšu protože s přesností a jistotou vim co napíšu napoprvé a chyby dělat je lidské, ale co se týče slov které jsou nejenom denně viděny v knihách a časopisech či novinách psané , tak jednoduché a primitivní a stejně se najde někdo kdo dokáže udělat chybu ve třech slovech …..

      • se slovni zasobou to nema nic spolecnyho za 1..za 2. nejsem nabozensky zalozen a s tebou se vo tom urcite nebudu bavit,pac kdybys mel jisty znalosti,tak bys vedel,ze kazdej mame svyho boha,at chces nebo ne(nekdo tomu rika svedomi).za 3. sem chtel upozornit na to,ze bys nemel nikoho kritizovat,pac sam nejsi bez chybi.jo a interpunkce vazne neni tvoje silna stranka,asi si mel ve skole problemy a ted si to chces kompenzovat.a kdyz tak vis,ze delat chybi je lidske,tak si mel proste drzet hubu,z toho vypliva,ze nebudes moct inteligentni clovek,proste dalsi zaprdenej,zamindrakovanej pubertak,co to chce vsem natrit.a navic si hrozne protirecis s tim delat chybi je lidske…myslim,ze interpunkce je mnohem frekventovanejsi pojem nez slov :deadrose: o buh(ses ted spokojen?)jo ses proste borec natrel si mi to,asi ti za to dam palec,pane borec

        • Parazite on

          fajn ses tu předved na 15 letýho kluka docela výřečnej , jak chceš jestli chceš řešit svoj eproblémy sprostýma slovama tak ti povim jedno vomrdal jsem ti matku sestru manželku i otce , ted mi řikej pubertáku , ty jeden studovanej inženýre bez titulu měj se mrdky jako ty bych vraždil na místě , sem určitě nejmín o 5 let starší než ty ale klapačku si tu budeš otvírat , tak pojdu vyřešíme to jako chlapy , nejsem baba která si tu musí psát s imaginárnim idiotem já ti prdel nakopu klidně v realu tak co ty vymrdyný pako , a buh neni svědomí , bůh je něco co ty si ještě nepoznal , nemáš víru neber si do huby teda nic co ti nepatří

  3. Mě se velice líbí jak na těchto stránkách se najde velice pitomců kteří o historii vědí nula a znají jen nápis na učebnici Dějepis, jediný prezident který si za svými názory stál a dokonce pykal i v base. Zvláštní je že jak tu píši ti co ho nemají rádi proč byl ve funkci 3X po sobě? Proč mu úctu vykazuje spousta hlav států a premiérů a skoro všichni češi starší 30 let?! Pro mě pan politik a jediná hlava států po Masarykovy kterému to tu nebylo ukradené (Teď přijde milión pomluv, ale ti co nadávají nejsou vlastenci a bůhví jestli češi)

  4. hombrero on

    Cartmen : No jestli chces davat na to ze ho uznavaji vysoci politici tak asi mnoho rozumu nebo spise zkusenosti nemas.Kazdy vi ze tem nahore se neda verit.Takze spolecne podekujem nasemu narodnimu hrdinovi ju ? Dekuji pane Havle ze jste k nam privedl kapitalismus ktery nam sebral vse co je Ceske a jediny co nam z toho Ceska zbylo jsou Cesti obcane.Dekuji pane Havle ze se totalne znicil nas prumysl i zemedelstvi a bez ciziny umrem hlady,dekuji ze jsme ted zavisli na okolnich statech.Dekuji pan Havle ze jste schvalil humanitarni bombardovani v Sbrsku,dekuji pane Havle ze jste se omluvil ubohym sudetskym Nemcum.Dekuji pane Havle za totalni odrziznuti od Ruskeho trhu.Dekuji pane Havle ze jsme vam bezmezne verili a vy jste nam zabodl kudlu do zad.Vsak bylo krasne jak jste nastoupil do funkce a hned jste rozkradal stat a miliardy ktere tekly ze zapadu zmizeli nekam do neznama.Dekuji pan prezidente jiste jste byl kristalove cisty a spravedlivy politik.Vy najivky…

    • Takže tobě by se líbil podle tvých slov komunistický režim před 1989! OU zvláštní před 89 všichni nadávaly jak je to špatné že nemáme demokracii po 89 pár let radost pak je to zase špatně takže co vlastně češi chtějí? Už vím jen si stále stěžovat a hovno proto udělat určitě jste všichni dobří voliči aby ste ukázaly že takhle to prostě nemá být (Ale proč teda většina čechů sedí doma na prdeli chlastá pivo a jen nadává než aby něco udělaly)? Možná něco zkurvil ale udělal tady někdo něco většího než nadával? (Jinak nikomu se nikdy nedá věřit, ať je to politik,dělník,lékař,prodavačka)

    • hombrero on

      Cesi chteji politiky ktery budou plnit sliby ! Komunista nejsem,to bych musel mit nasrano v hlave ! Ja nechci bolsevismus ale zaroven nechci dnesni system !!! Jo par let jsme byli stastny nez jsme zjistili ze to co nam slibovali se konat nebude a ze nam vladnou stejny smejdi !!!!! Jo mas pravdu ja osobne sem nic jako Havel neudelal (dobryho) ale taky sem totalne neskurvil Ceskej stat !!!! Karel Kryl – demokracie : Demokracie rozkveta,byt s kosmetickou vadou,ti kteri kradli po leta,dnes dvojnasobne kradou,ti kdoz nas leta tyrali,nas vyhazuji z prace,a ty co pravdu zpivali z tech nadelali zradce ! …atd snad vsichni CESI znaji ! Ja ti reknu jeste jednu sloku. Kral Vaclav jedna parta je,se smelinarskym smejdem,pod strechou jedny partaje se u koryta sejdem !!! Karel Kryl to je clovek kteryho si budu vazit a pamatovat celej zivot,to je clovek o kterym budu svymu vnouceti vypravet,ne Havel

      • v tom případě ho za jeho názory učitel, a ostatní děti budou pěkně týrat ;) a kdy měl nějaký stát politiky co vše splnily? je vidět co udělaly hovno mají vždy plno keců…! a prostě umře li někdo slavný či je to fakt špatný např: hokejisté hrály špatně (youtube komentáře) anička zasloužila si to havel špatný prezident straka klaus je lepší vždycky se něco najde…

        • Ty si asi neuedomujes co opravdu zpusobil…to je jedno kdyz nechces tezko te presvedcim a jen bych ti vytknul jednu vec.Ceska republika mela za prvni republiky slusny politiky i uredniky !!! Byli jsme prumyslova velmoc a stat s nejmensim poctem korupce ! Pro urednika byla urazka cti vzit uplatek ! Jo tenkrat byli Cesi za ktery bych se nemusel stydet !

  5. cartmene ty si asi neuedomujes co opravdu zpusobil…to je jedno kdyz nechces tezko te presvedcim a jen bych ti vytknul jednu vec.Ceska republika mela za prvni republiky slusny politiky i uredniky !!! Byli jsme prumyslova velmoc a stat s nejmensim poctem korupce ! Pro urednika byla urazka cti vzit uplatek ! Jo tenkrat byli Cesi za ktery bych se nemusel stydet !

    • To ale bylo 1918-1938 po první válce, přišla druhá všichni státy se na nás vykašlaly, politici to vzdaly, nemá asi smysl se o tom dohadovat protože čím víc se koukám tak tím víc lidí dle svých slov by žila jako před 1989 a i kdyby to byl někdo jiný kdo by v té době přišel k moci stejně by lidé po čase zase hledaly jen chyby. To je lidská vlastnost na každém najít jen dost špíny aby nebyl tak dobrý.

  6. Parazite on

    Se zamyslete spíš nad tim jakej bysme byly národ kdyby nás takhle pan Havel nevedl , mohli sme bejt prodaná na kusy anšim sousedům nebo číně . Chtěly ste tu ted mluvit neměcky . jen si vzpomente ještě před nástupem havla sme byly součástí RAKOUSKO UHERSKA – takže by se tu mluvilo Nemecky a trochu rusky , debilové , jestli si myslíte že byl kolaborant nebo zrádce tak klidně já se měl dobře právě naopak zase mě to tu začíná srát – dějou se tu věci který měl Pan Havel pod kontrolou nebo aspon veděl jak na ně neupozornovat , to byl jeho cíl ne dosouhnout největší honorace za sezení v parlamentu

Leave A Reply