8 komentářů

  1. tuhle hlášku, že cyklista má kolo po přechodu tlačit je fajn, nejvíc faj je od řidičů, kteří nedodržují tisíce jiných pravidel, ale na 100% vědí co mají ti druzí dodržovat.

    Stala se mi dobrá věc. Jedu po nábřeží na kole (dole až u vody kde je pěší zóna a cyklostezka) a co nevidím. Frajer se Superbem se rozhodl objet kolonu tak, že sjel dolů a po cyklostezce (je tam mrak zákazu vjezdu) dojel až k Mánesu na křižovatku. Co čert nechtěl, já ho dojel a potřeboval nějak překonat křižovatku na druhou stranu ulice. NEslezl jsem z kola, ale jak padla zelená pro chodce, tak přejížděl po zebře na druhou stranu. Ten kokot v Superbu mě málem srazil a ještě stáhl okénko a poučoval mě, že nemám přejíždět, ale kolo převádět. Tak jsem mu připoměl ten zákaz vjezdu … mohl se z toho po….t. Mám k tomu připomínku, pro auta je lepší když cyklista přejede, než když kolo vede. Projede zebru mnohem rychleji a tak i auta mohu mnohem rychleji projet. Kdo chodil v závodních botách na kolo to může potvrdit, chodit se v nich moc nedá. Jinak jezdím nejčastěji autem, ale vše je pouze o ohleduplnosti.

    • Neviem presne ako je to u Vas, nou nas podla slovenskych zakonov ak cyklista bicykel tlaci po prechode tak ma prednost pretoze je chodec. Ak sa na bicykli vezie (po prechode) tak nema prednost, pretoze uz nieje chodec. Plati pre klasicky prechod pre chodcov. V tomto pripade (ak je teda pravda ze vodic isiel na cervenu) urobili chybu obaja, pretoze aj ked by som mal zelenu a vidim ako mi tam nejaky debil na aute leti XX km za hodinu tak tam neleziem. No chlapci mali na salame a tak to aj dopadlo.

Leave A Reply