13 komentářů

  1. Chyba motorkáře, nepředpokládal přehlédnutí (vyřeší to omezovač na 40 ve městě a 45 mimo město na jakoukoli kubaturu). Dále se na čtvrtinovém stroji proti autu pokusil o podjetí (ač ve městě) . Spravedlnost proběhla sloupem. Jestli to byl jeden z těch co jezdí bez výfuku, měl se judikátor vrátit přejet ho dorazit, aby neotravoval.

  2. Daviidesek on

    Nejsem motorkář, jsem autař, ale podle mě jednoznačně….
    Dle zákona §12 odst. 2 a 3 z.č. 361/2000 Sb. se zprava může v obci předjíždět.
    Takže dle mého chyba řidiče.Nehledě na to, jak se připojil?Jestli se vrací takhle normálně do svého pruhu, že škubne s volantem jak idiot, tak to potěš prdel.Nehledě na to, že má zrcátka do kterých se má podívat za jakékoliv změny směru.

    • Kazatel on

      Ano, platí to však jen pro jízdu ve dvou nebo více pruzích! ***(2) V obci na pozemní komunikaci o „dvou nebo více jízdních pruzích“ vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy smí řidič motorového vozidla užívat k jízdě kteréhokoliv jízdního pruhu; přitom se nepovažuje za předjíždění, jedou-li vozidla v jednom z jízdních pruhů rychleji než vozidla v jiném jízdním pruhu. *** Kde vidíš ty pruhy, prosím?

  3. Jotopír on

    Nejsou tam dva pruhy, takže motorkář neměl co předjíždět vpravo. Vozidlo před tím autem začalo brzdit a zřejmě odbočovalo doleva, to neni tak úplně vidět, ale to že brzdil u střední čáry i když před ním nic nebylo a to, ho ten za ním chtěl podjet zprava (vozidlo odbočující vlevo se zprava podjet smí) tomu nasvětšuje. Takže pokud tomu tak bylo, řidič toho auta žádný přestupek nespáchal. Jen měl jet jet víc u kraje (i na široké vozovce se jezdí vpravo), pak by ho ten kokot na motorce třeba nepodjížděl, ale to je jediná chyba, které se dopustil.

  4. Ahoj, tak po městě jezdím jak autem tak na skútru. Pouštěl jsem si to několikrát a chyba na obou stranách. To tmavé auto nebrzdí jen jede pomaleji (v tom místě nemá kam odbočovat) a tak se řidič světlého auta rozhodl udělat to co ten na skútru a to, podjet pomalejšího, jen si nevšiml, že i on je pro někoho pomalejší a že ho již někdo začal podjíždět. Chybou toho na skútru bylo, že když se rozhodl podjíždět (fuj), tak za to měl vzít, když má TMAXe s obsahem 500. Ale i tak měl dost štěstí, že nedal tomu sloupu pusu. Holt na motorce člověk musí počítat, že i chyba druhého tě bude dost bolet.

Leave A Reply